Recensies

FeelingsandmoreSami12

De maatschappij van vandaag vraagt veel van ouders. De laatste jaren heb ik de automatische piloot flink ingeschakeld om standaarden te halen en zelfs te overtreffen. Uiteindelijk vraagt de maatschappij van ons om altijd beter te zijn, beter nog dan de rest. De kosten waren te hoog vond ik: ik begreep mijn kinderen niet meer. De kloof tussen mij en mijn kinderen werd steeds groter en groter. Als ouders denk je: “Waar ben ik de fout ingegaan. Hoe komt het dat ik mijn kinderen niet kan begrijpen of helpen”. Op den duur ging ik ook denken dat ik gefaald had. Door onbegrip kunnen frustraties en onzekerheid ontstaan. Hoe vaak heb ik niet gehoord: “Mam, je snapt me toch niet”. Mijn kind sloot zich huilend op in haar kamer.……. Elk kind ontwikkelt zich anders. We moeten alleen de goede gebruiksaanwijzing krijgen/vinden. Die heb ik niet gehad en, tot mijn ergernis, niet kunnen vinden.
Mijn frustraties heb ik kunnen uiten bij Monique. Tijdens korte gesprekken, met een paar gerichte vragen, zag ze snel wat er aan de hand was. Hoog sensitief, maar wat is dat? Ze legde het me zo duidelijk uit dat ik dach: ja, dat is het wel! Ik herkende niet alleen mijn kinderen erin maar ook uiteindelijk mezelf. Stap voor stap werd ik rustiger en zekerder en ging er een andere wereld voor mij open. Een wereld die ik droomde te bereiken zonder te weten hoe: Mijn kinderen begrijpen en in zekere mate helpen met hun gevoelens; ze helpen ontplooien in verschillende situaties zonder dat de frustraties dagen lang blijven hangen.
Op Monique haar aanwijzingen paste ik simpele trucjes toe. Wat een verademing: de communicatie is hersteld en ze voelen zich weer begrepen!
We zijn nog niet zover, maar het is wel een knallend begin.
Dank je Monique!


FeelingsandmoreJudith:

Dankzij Monique heb ik de stap durven maken om hulp te vragen. Al een lange tijd zag ik dat onze zoon “anders” was. Je ziet het wel, maar eigenlijk wil je het niet zien. Je wilt eigenlijk niet de bevestiging dat het zo is.Op het moment dat ik zelf niet meer wist wat ik moest doen was het Monique die eerlijk en oprecht durfde te zeggen dat het zo niet langer kon. Confronterend om te horen, maar tot op de dag van vandaag waardeer ik haar eerlijkheid zo enorm.
Na diverse onderzoeken is gebleken dat onze zoon autisme heeft. En met de nodige hulp heeft hij inmiddels grote stappen gemaakt. Nog steeds lopen we tegen problemen en vragen aan, ook dan heeft Monique een luisterend oor en advies.