Feelings

Hoog sensitief volwassene

“Wat reageer jij gevoelig zeg”. “Wat ben jij verlegen”. Klinkt bekent? Vinden ze je saai omdat je feestjes weleens overslaat, gewoon omdat het je even teveel is? Maar….kan je ook intens genieten van een vlinder die langs vliegt, een mooi liedje op de radio of de geur van pas gemaaid gras? Weleens van de term hoog sensitiviteit gehoord? Vast wel, want je bent op mijn site terecht gekomen. Waarschijnlijk ben je met een zoektocht bezig, naar jezelf, naar informatie. Hoog sensitief zijn wordt helaas maar al te gauw betiteld als zwak en verlegen zijn. Niets is minder waar. Het is een prachtige eigenschap met mooie waardevolle elementen. En nee, het is niet alleen maar mooi, soms is het ook best lastig en wil je het helemaal niet en word je overweldigd door je omgeving, maar je kan het niet aan en uit zetten wanneer je dat maar wilt. Je wordt met deze prachtige eigenschap geboren, het is niet aan of af te leren. Wel hoe je er mee om kunt gaan in deze drukke, westerse maatschappij. Als je het accepteert en omarmt kom je in je kracht te staan!

Loop je vast in je hoofd? Voel je zoveel dat het een wirwar is waar je niet uitkomt? Kom je niet bij je gevoel, ben je jezelf kwijt? Weetje niet meer wie je bent? Dan is een consult om daar samen antwoorden op te krijgen en  jou wellicht weer “los”krijgen en op weg te helpen wat voor jou.

Hoog sensitief kind

Merk je dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit? Snel boos is? Snel moet huilen? Driftbuien heeft, zeker na school, feestjes etc.? De kans bestaat dat je kind hoog sensitief is.

Als je als niet hoog sensitieve ouder een hoog sensitief kind opvoed geeft dat wel eens moeilijke situaties. Je begrijpt elkaar gewoon weg niet. Je kind zal het niet uit kunnen leggen omdat het zelf geen weet heeft  van de oorzaak van bijvoorbeeld een driftbui. Jij als niet hoog sensitieve ouder hebt geen idee waar de driftbui vandaan komt. Frustratie borrelt omhoog. Bij jou én bij je kind. Veel hoog sensitieve kinderen voelen zich anders, niet begrepen, hebben het gevoel dat ze falen of worden als verlegen betiteld. Ze proberen naar de maatstaven van de maatschappij te leven en lopen op de toppen van hun tenen.

Herken je dit? Heb je het vermoeden dat jouw kind hoog sensitief is? Wil je hier eens uitgebreid over praten, voorlichting over krijgen, tips en antwoorden? Dan is het mogelijk hiervoor een afspraak voor een consult te maken.

Dit kan alleen of samen met je kind. Samen bekijken we wat de beste uitkomst is voor jou/jullie. Afhankelijk van de behoefte kunnen dan een paar sessies al voldoende zijn om samen de juiste weg verder te bewandelen.